Çevre Sağlığı Teknikeri Yeşim Yener Yazdı-Sıfır Atık Mümkün mü?

Çevre Sağlığı Teknikeri Yeşim Yener Yazdı-Sıfır Atık Mümkün mü?

Çok küçükken okuduğum bir kitapta torunuyla dedesi sahilden çöpleri toplayıp atıkları yok etmek istemişle
Ana Sayfa Güncel Haber 23 Temmuz 2019 1214 Görüntüleme

2019/4 Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlıkçı Alım Sayıları Kesinleşti

Çevre Sağlıkçılar Platformu Başkanı İbrahim Görünme Atanamayan Sağlıkçılar Platformu Başkanı Aras Aras Ali Altıntaş’ın açıklaması üzerine Facebook üzerinden Canlı yayın ile bir açıklama yaptı.

Yaklaşık 10 dakika süren canlı yayında Aras Ali Altıntaş’a, yaptığı çalışmalar için teşekkür ederek platform olarak çalışmalarında yanlarında olduklarını açıkladı.

2019/4 olarak açıklanacak olan 12.000 personel alımda daha önce belirtilen gibi sahanın ihtiyacının çok altında bir alım sayısı olduğu kesinleşti. Bir internet sağlık haber sitesinde 15 Çevre Sağlığı Teknisyeni ve 65 Çevre Sağlığı Teknikeri alımı olacağı bildirilmişti. Ancak dünkü yapılan açıklamada 15 Teknisyen sayısının ne yazık ki doğru olduğu ancak 65 diye açıklanan Tekniker sayısının 68 olduğu kesinleşti.

Atanacak personel DMK 45/A maddesine uygun şekilde sözleşmeli, mülakatsız ve 3+1 şeklinde atanacak olup Kurban Bayramı tatili nedeniyle ÖSYM söz konusu alıma 7/21 Ağustos tarihleri arasında çıkacak. 1 hafta içerisinde ise onay verilecek.

Atanacak sağlık personeli ile birlikte çevre sağlıkçılara hayırlı olmasını diliyoruz. Ancak tekraren söylemek durumundayız daha çok çevre sağlıkçının istihdamı gerekmektedir. Sahada çok sayıda personel açığının olduğu, bu açığında gittikçe çoğalacağı ve bu tür az alımlar bırakın ihtiyacı gidermeyi günü kurtarmak olarak algılanmaktadır.

Buradan Sağlık Bakanlığı yetkililerine tekrar sesleniyoruz. “83 personel alarak bu iş düzelmez, lütfen çevre sağlığına gereken önemi göstererek en azından 2019 yılı için ayrılmış olan yaklaşık 18.000 personel alımında 2019 yılı için en az 500 çevre sağlıkçı alınmasını istiyoruz. Bu ve bundan önce istihdamı yapılan sözleşmelilerin tekrar bir atamaya tabi tutulmadan kadroya geçirilmesini temenni ediyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

| ÖzTürkTASARIM.com |