Bir süredir Çevre Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÇEVSADER) sosyal medya hesaplarından belirlenen illlere ziyaretler yapılacağı açıklanmıştır. Planlandığı üzere ziyaretlerin ilk durağı Kırıkkale oldu.
14 Temmuz 2025 Pazartesi günü merkezi Ankara’da bulunan Çevre Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÇEVSADER) Genel Başkanı İbrahim GÖRÜNME, Ankara Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Çevre Sağlığı Teknisyeni Abdullah GAZİOĞLU, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet ERGÜN, Kırıkkale İl Başkanlığına atanan Çevre Sağlığı Teknisyeni Murat MİNTEMUR, Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli Çevre Sağlığı Teknisyeni Levent GÜMÜŞSOY ve Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesinde görevli çevre sağlığı teknisyenlerinden oluşan heyet, Kırıkkale’ye geldi.
İlk önce meslektaşları ile İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesinde ziyaretten haberi olan meslektaşlarıyla sohbet eden heyet sonrasında ise Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ümit HAFÇI’yı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında, ÇEVSADER Genel Başkanı İbrahim GÖRÜNME, derneğin 3 Şubat 2023 tarihinde kurulduğunu; ancak üç gün sonra 11 ili etkileyen 6 Şubat depremleri nedeniyle yapılanma sürecine geç başlanabildiğini ifade etti. Buna rağmen bugüne kadar Kırıkkale’de meslektaşımız Murat MİNTEMUR ile birlikte 26 ilde teşkilatlanma sağlandığını belirten GÖRÜNME, yapılanmaya büyük önem verdiklerini ve bu süreci mümkün olduğunca genişleterek sürdüreceklerini vurguladı.
Ziyarette, çevre sağlığı teknisyen ve teknikerlerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında da kapsamlı bilgi paylaşımında bulunuldu. Görüşmenin sonunda, ziyareti anımsatmak üzere Dr. Ümit HAFÇI’ya ÇEVSADER Anı Tabağı hediye edildi.
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ümit HAFÇI, yapılan bilgilendirmeden ve nazik ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, ÇEVSADER heyetine teşekkür etti.
Ziyarette Kırıkkale ilinde görevli meslektaşlarımızdan Yasemin SEMİZ, İbrahim SÖYLEMEZ, İsa ÖNDER, Çiğdem CANATAN ŞAHİNER, Çiğdem SAMUR, Beytullah KILIÇ, Dündar PEKŞEN ile görüşülerek derneğin yaptığı ve yapmayı planladığı faaliyetler hakkında bilgi verildi.
Ayrıca heyet, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Rıfat ÖCAL ve yönetim kurulunu Güzeltepe Mahallesi Atatürk Bulvarı Atatürk Parkı İçinde bulunan dernek merkezinde ziyaret etti.