Keçiören ÇSML 1991 Mezunları Avanos’ta Buluştu

Keçiören ÇSML 1991 Mezunları Avanos’ta Buluştu

Yıllardır birlik ve beraberlik adına bir araya gelip eski günlerini yâd eden Ankara Keçiören Çevre Sağlık
Ana Sayfa Foto Galeri, Güncel Haber 31.07.2019 1249 Görüntüleme

2019/4 Sağlık Bakanlığı Kılavuzunu ÖSYM Nihayet Açıkladı

Sağlık Bakanlığı 2019/4 Sözleşmeli Sağlık Personel alınmasına ilişkin kılavuz nihayet açıklandı.

  1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR
    1.1 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.
    1.2 Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.
    1.3 Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih
    yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması
    mümkün değildir.
  2. TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER
    Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans veya ortaöğretim alan/programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün
    itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun
    olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.
  3. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER
    3.1 Adaylar tercihlerini, 7-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 21 Ağustos 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

2019/4 Sözleşmeli Personel alımında 15 Çevre Sağlığı Teknisyeni, 68 Çevre Sağlığı Teknikeri Alınacak.

İşte Münhal Kadrolar

Sayın Bakanım; Atanacak Meslektaşlarımıza Hayırlı Olsun. Ancak Sağlık Bakanlığınca Çevre Sağlığı Teknisyen ve Teknikerlerine sadece 83 kadro verilmesi sahada ihtiyacın karşılandığı anlamı gelmemektedir.

Sağlık Bakanlığının 2019 yılı için ayrılan 17.689 kişilik ikinci alımında çevre sağlığına en az 500 atama beklediğimizi tekrar vurguluyoruz. Gecikmeden alımın yapılmasını ve hassasiyetlerimizin dikkate alınması konusunu yetkililerimize bir kere daha vurguluyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

| ÖzTürkTASARIM.com |